Hoe De Jong Accountants en Adviseurs hét verschil maakt

Als toekomstgerichte accountant vervult De Jong Accountants en Adviseurs een voortrekkersrol in het veranderende accountancyvak. We helpen onze klanten aantoonbaar vooruit met onze dienstverlening. Niet voor niets zijn we genomineerd voor de prestigieuze Exact Cloud Award. U kunt ons helpen deze prijs te winnen. Stem mee (tot 31 juli 2017) en help ons naar de finale!

Tijden veranderen. Accountants ook. We moeten wel. De komst van geavanceerde software en telebankieren heeft de traditionele accountancy op zijn kop gezet. De digitalisering zorgt er bovendien voor dat administratieve processen efficiënter en goedkoper worden.

De tijd dat ondernemers uitsluitend voor een jaarrekening of belastingaangifte bij ons aanklopten, is dus voorbij. Daarvoor kunnen ze tegenwoordig -bij wijze van spreken- overal terecht. Boekhouden is bovendien boekhouden. Dat is geen dienst waarmee je je als accountant blijvend kunt onderscheiden. Waardoor zijn wij dan wél van grote waarde voor ondernemers?

Ondernemersvraagstukken

De Jong Accountants en Adviseurs geeft ondernemers meer grip op bedrijfsprocessen. Als toekomstgerichte accountant helpen wij ondernemers bovendien beter presteren. Wij zorgen ervoor dat een ondernemer het maximale rendement uit zijn onderneming haalt. Dat doen we met slimme dienstverlening, betrouwbaar financieel inzicht en fiscaal advies. Dit alles levert ondernemers geld én strategisch voordeel op.

Als accountant kennen wij de financiële situatie van onze klanten als geen ander. Wij adviseren over fiscale en financiële kansen en helpen bij persoonlijke vraagstukken. Denk hierbij aan: pensioenen, arbeidsongeschiktheid, overlijden, kapitaalopbouw en bedrijfsopvolging. Als toekomstgerichte accountant werken wij hiervoor met een toekomstplan.

Al je wensen in één plan

Elk toekomstplan maken wij op maat en passen wij aan aan de wensen en doelstellingen van de ondernemer. Hij vindt er alle relevante, persoonlijke informatie in terug. Wij houden daarnaast rekening met risico’s als: arbeidsongeschiktheid, overlijden, ontwikkelingen binnen het bedrijf, de opbouw van vermogen, het veiligstellen van vermogen, de wens om eerder te stoppen en het geven aan goede doelen, et cetera. Omdat een toekomstplan maatwerk is en een leven lang meegaat, evalueren we voortdurend en stellen het bij waar nodig.

Dashboard met signaalfunctie

Naast het op maat gemaakte toekomstplan is ons online dashboard met actuele bedrijfsinformatie een groot pluspunt van onze dienstverlening. Het is een ideaal instrument om sturing te geven aan een organisatie. Dankzij de signaalfunctie in het dashboard signaleren ondernemers sneller dan hun concurrenten de laatste trends. Zo kunnen zij hun bedrijf slim sturen op realtime financiële en operationele data.

Alle KPI’s in de Cloud

Vaak zitten belangrijke stuurgegevens verstopt in verschillende, operationele systemen. Ze zijn veelal ook niet op elkaar afgestemd. Hierdoor is het verkrijgen van stuurinformatie een ad hoc-proces dat veel tijd en energie kost. Wij bieden een structurele oplossing: een online dashboard met alle gewenste KPI’s in de Cloud. Op maat ingericht en daardoor eenvoudig te interpreteren voor de ondernemers zelf. En lukt dit niet, dan staan we als accountant aan hun zijde om te helpen als dit onverhoopt niet lukt.

Meer dan cijfers

Ondernemers bespreken met ons hun ambities. Ze verlangen hierop vervolgens van ons antwoorden op hun ondernemersvraagstukken. Wij hebben immers veel ervaring met en veel verstand van het interpreteren van alle cijfers en signalen op hun managementdashboard. Onze dienstverlening gaat echter over meer zaken dan alleen de cijfers.

Bedrijfscoach voor ondernemers

Doordat ondernemers overal en altijd beschikken over actuele stuurinformatie functioneren we veel meer als bedrijfscoach en staan we nadrukkelijk aan hun zijde. We kijken naar de manier waarop ondernemers hun organisatie hebben ingericht en waar dat wel of niet goed functioneert in de processen. Ook bekijken we de ontwikkeling van de markt of sector en de mogelijke strategische keuzes die daaruit voortvloeien. Zo helpen we hen om makkelijker keuzes te maken.

Vier keer per jaar adviesgesprek

Wij kiezen er nadrukkelijk voor om zelf het contact te leggen met onze klanten. Wij leveren een proactieve dienstverlening die erop is gericht om onze klanten actief te informeren, zonder dat hiervoor een factuur volgt. Zo staan wij ondernemers met raad en daad bij. Zij kunnen rekenen op meerdere adviesgesprekken per jaar. Met minimaal vier keer per jaar een adviesgesprek zorgen we ervoor dat niets de groei van een bedrijf in de weg staat. En dat ondernemers kunnen ondernemen met de voeten op tafel.

Gratis helpdesk

Ondernemers kunnen met al hun financiële en fiscale vraagstukken bij ons terecht. Van oudsher volgde na vrijwel elk contactmoment een factuur. Wij werken anders. Als vertrouwde adviseur willen we de drempel om contact te zoeken zo laag mogelijk houden. Daarom zijn wij voor eenvoudige vraagstukken per telefoon of mail altijd kosteloos bereikbaar. Een gratis helpdesk voor ondernemers dus.

Binnen 6 weken jaarrekening

De Jong Accountant en Adviseurs zorgt niet alleen voor een gedegen administratie en het opstellen van tussentijdse rapportages. Ook ontvangen ondernemers binnen 6 weken na het sluiten van het boekjaar hun jaarcijfers. Onze geavanceerde software zorgt voor een juiste dataverzameling en volautomatische rapportage. Hierdoor kunnen we razendsnel een jaarrekening overleggen. De jaarrekening voldoet vanzelfsprekend aan alle wettelijke voorschriften qua inhoud en vorm.

Kopzorgen onder de aandacht

Als een volwaardig gesprekspartner denken we mee over het geven van sturing en leiding aan een bedrijf, organisatie of medewerkers. We functioneren hierbij als sparringpartner. We denken kritisch mee bij operationele, strategische en financiële vraagstukken. We geven ook onafhankelijk advies over business opportunity’s. En zelfs over meer persoonlijke en privé gerelateerde onderwerpen en zaken. Alles wat een ondernemer ‘kopzorgen’ kan geven, is een aandachtspunt voor ons. Tel daar onze constante monitoring van de onderneming bij op en onze toegevoegde waarde als toekomstgerichte accountant is compleet.

BRENG HIER UW STEM UIT

Dit is de dienstverlening van De Jong Accountants en Adviseurs uit Vught in een notendop. Vindt u ook dat wij een voortrekkersrol vervullen in het accountancyvak en de Exact Cloud Award 2017 verdienen?