Wanneer stap je over naar een nieuwe accountant?

De keuze voor een accountant is een weloverwogen keuze. Als ondernemer geef je immers niet zomaar iemand inzicht in jouw volledige financiële plaatje. Is die stap eenmaal gemaakt, dan blijven ondernemers vaak trouw aan hun eerste keuze. Toch zijn er genoeg redenen om een overstap te maken naar een andere accountant.

OVERSTAPPEN VAN ACCOUNTANT

Wanneer ga je op zoek naar een nieuwe accountant? Dat kan als je ontevreden bent over de dienstverlening. Doordat je huidige accountant bijvoorbeeld onvoldoende meedenkt of passief handelt. Of niet snel genoeg jouw jaarrekening en aangiften verwerkt. En niet actief met belastingtips komt, terwijl jij daar wel behoefte aan hebt.

Het kan zijn dat jouw wensen niet meer aansluiten bij zijn dienstenpakket. De prijs kan ook een reden zijn voor een overstap. Een prijsverhoging is soms niet acceptabel. Of niet goed ver(ant)woord. Je wilt immers wel waar voor je geld hebben én houden. Misschien vind je je accountant te duur en krijg je bij een ander dezelfde diensten voor een lagere prijs. Veel ondernemers willen bovendien af van onverwachte declaraties en rekeningen voor telefoongesprekken of de beantwoording van simpele vragen.

Als je vaste contactpersoon vertrekt, kan dat een aanleiding zijn om zelf ook te vertrekken bij een accountantskantoor. Het wegvallen van je persoonlijke binding met een kantoor is voor sommige ondernemers een reden om elders een nieuwe accountant te zoeken.